miercuri, 25 iunie 2014

Week-end cu participari romanesti in WRC si la Pikes Peak

Andrei Mitrasca @ Pikes Peak
Ultimul week-end al lunii iunie este cu siguranta unul incarcat pentru pasionatii sporturilor cu motor, fiind programate atat cea de a 7 a etapa din WRC, Raliul Poloniei, cat si cea mai spectaculoasa si lunga cursa de coasta din lume, Pikes Peak. Iar atentia iubitorilor motorsportului autohton va fi, mai mult ca sigur, indreptata catre pilotii romani care se vor alinia la startul celor 2 competitii.

Astfel, echipajul Napoca Rally Academy cu nr de concurs 52, format din Simone Tempestini si Dorin Pulpea va lua startul in cea de a 71 a editie a Raliului Poloniei, la bordul unui Citroen DS3 R3 si vor concura in cadrul categoriei Junior WRC. Alaturi de cei 2, se va afla si liderul NRA, Marco Tempestini care va face echipa cu Nicola Arena la bordul unui Subaru Impreza N4 cu nr 86.

Napoca Rally Academy in drum spre Raliul Poloniei
Pentru mezinul familiei Tempestini, Raliul Poloniei, reprezinta cea de a 2 a etapa a Junior WRC 2014, iar obiectivul sau ramane acelasi ca si la Raliul Portugaliei: acumularea de experienta la nivel inalt, in timp ce pentru Marco Tempestini, etapa poloneza poate fi considerata una de antrenament in vederea ultimelor 3 runde ale CNR-Dunlop. Tocmai de aceea, cel mai porbabil, liderul Napoca Rally Academy va adopta un ritm care sa ii permita sa se bucure de fiecare km al celor 24 de probe speciale.

De partea cealalata a Oceanului Atlantic, in Colorado, SUA, duminica 29 iunie este programata etapa de coasta de la Pikes Peak, unde Romania va fi reprezentata in premiera de catre Andrei Mitrasca. Pilotul oradean a sacrificat cel putin prima jumatate de sezon din CNVC, pentru a-si putea urma visul si a lua startul in Cursa catre nori, unde isi propune ca impreuna cu masina sa, Ruxi, un Seat Ibiza Cupra TDI sa termine fara abandon, asa cum a facut-o de fiecare data in cei 2 ani de participari interne.

Andrei Mitrasca si Ruxi pe traseul din Colorado

Mai mult chiar, dupa spusele sale, Andrei a atras privirile unora dintre participantii de la Pikes Peak, care au ramas impresionati de determinarea lui de a participa la cursa de aproape 20 km, ce are o diferenta de nivel de peste 1400 m, la bordul unei masini diesel, pe care a adus-o cu vaporul tocmai din Europa. Deja simplul fapt ca a reusit sa ajunga pana in Colorado, sa se inscrie in cursa si sa participe la meetingurile zilnice obligatorii ale pilotilor ce se tin la 4 dimineata, reprezinta pentru Andrei Mitrasca si Romania o mare victorie.
Sunt convins insa ca profesionalismul si ambitia sa personala il vor determina sa nu se opreasca aici si sa faca absolut tot ce ii sta in putina pentru a-si atinge obiectivul stabilit.

In alta ordine de idei, nu imi ramane decat sa le urez multa bafta si gaz maxim lui Simone Tempestini, Marco Tempestini si Andrei Mitrasca si sper ca efortul lor de a reprezenta Romania in cele mai importante competitii automobilistice din lume, sa fie rasplatit cu rezultate cat mai bune.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu